Pomoč v lekarni

Danes smo preživele cel dan na plaži. Z avtobusom smo se odpeljale do Playa De Las Teresitas.

Kljub našemu trudu, da bi se izogibale soncu, nas je ta kar hudo opekel.

Ko smo se zvečer vrnile, sem jaz šla še v lekarno po aloe vero. Na srečo je lekarna oddaljena od našega stanovanja le pol minute.

To je bilo prvič, da sem bila v lekarni na Tenerifih. Lahko si predstavljate moje začudenje, ko so vsi v lekarni, imeli en majhen listek v roki.

In jaz sem tam samo stala in gledala kje naj še jaz dobim listek, saj sem ugibala, da ga potrebuješ.

Imela sem prav, res ga potrebuješ, če želiš kaj dobiti v lekarni. Vendar jaz nisem imela pojma, kje naj sploh dobim ta listek.

Končno sem zagledala napravo z ekranom, in ugibala, da se tam dobi listek.

Spet pravilno, vendar kaj ko so na ekranu pisale štiri opcije, med katerimi izbiraš in jaz nisem razumela več kot ene. Za druge tri sem ugibala kaj pomenijo, vendar res nisem bila prepričana.

Takrat me je ogovorila ena prijazna ženska. Videla je mojo zmedenost in mi pomagala. V angleščini sem ji razložila kaj rabim.

Ona pa mi je rekla naj vzamem listek, ter da bo počakala, da bom še jaz na vrsti, da jim razloži kaj rabim. Pomagala mi je tudi z tem, katero iz med štirih opcij je treba izbrati.

Ko je bila ona na vrsti, jim je povedala kaj potrebujem, ter da ne znam njihovega jezika. Takoj ko se je to zgodilo, sem že slišala svojo številko iz listka.

Sodelavki, katera je poklicala mojo številko, je razložila situacijo. Ta je šla poiskati aloe vero gel in mi je končno uspelo pridobiti to, po kar sem prišla.

Ljudje tukaj so zelo prijazni in zelo sem jim hvaležna za njihovo pomoč. 

Oglejte si tudi