KOT DOMA, FLANCATI PA KRVAVICA

Finska je dežela hokeja. Vsi katere smo vprašali, kaj bi si lahko ogledali v Tamperah, so nam predlagali ogled ene izmed tekem. Tu sta glavni predvsem dve moštvi. Ilves in Tappara, katera je bila prejšnje leto državni prvak. Rivalstvo je veliko, lahko bi se primerjalo z Jesenicami in Olimpijo, ki prevladujejo v slovenski hokejski ligi. Le da tu, vse poteka bolj umirjeno. Vredna ogleda, pa je tudi prenovljena NOKIA arena in šov, ki se odvija med tekmo in pred njo.

Ker smo si tekmo želeli ogledati, smo o vsem povprašali v šoli. Tik preden pa naj bi kupili karte, pa sta naju punci presenetili z novico, da jih imamo že zagotovljene. Šola katero obiskujemo, nam je kupila karte za ogled tekme. Te ponudbe seveda nismo zavrnili.

Po šoli je po nas prišel Tommi, z namenom, da kupimo vstopnice. Pred tem nam je razkazal tudi nekaj znamenitosti Tamper. Peljal nas je na njihovo tipično jed, krvavice. Katere oni, jejo z brusnično omako. Priznati moram, da me je okus prijetno presenetil, saj si nikoli nebi mislil, da to paše skupaj, kaj šele, da bi to poskusil. Potem, ko smo se okrepčali pa nas je peljal na najbolj  znamenite krofe tega mesta, saj je za sladico vedno prostor. Kavarna v kateri smo jih poizkusili, ima razgledni stolp, na katerega smo se povzpeli, a zaradi Finskega turobnega vremena razgleda žal ni bilo. A vse je odtehtal sladek okus puhastega krofa ,ki se je kar topil v ustih.

Vidno je, da je Tommi  strasten navijač Tappare, zato ni bilo dvoma o tem, katero tekmo si bomo ogledali. Hitro pa nam je tudi razložil, da obstajata samo dva kluba. RIGHT ONE in WRONG ONE.

Pa čeprav ne vemo nič o hokeju, kaj šele, da bi vedeli našteti vsaj ime kakega od igralcev, kateri igra za Tappero, smo nakupili navijaške puloverje. Saj gremo vendarle na tekmo in tega se res veselim.

Če so pa naš zmagal pa preberte čez cca, 2 bloga… Timotej Baloh

Oglejte si tudi