To čarobnost morate doživeti

Z Lučko vikend preživljava v Rovaniemiju, ki leži na severu države oziroma na Laponskem. Nad celotnim mestom sem tako navdušena, da vam težko opišem. Nastanjeni sva bile v prelepem hotelu z prečudovitim pogledom na mesto.

Odločili sva se obiskati božičkovo vas, ki je od hotela odaljena samo 10min. Že prihod v Božičkovo vas je bil čaroben, saj je prekrita z snežno odejo.

Želeli sva se udeležiti čim več aktivnosti, zato sva se kar takoj postavili v vrsto, kjer spoznaš božička. Čakali sva več kot eno uro, ampak je bilo vredno saj smo se slikali in nato sva slike kupili za spomin. Kot se spodobi sva se šli voziti z jelenčki in bila je res neverjetna izkušnja.

Odločili sva se iti k božičku kupiti razglednice za domače, katere bo poslal domov v njegovem imenu. V deželi je bilo veliko tujcev, srečali pa sva tudi slovenske državljane, kateri so pripotovali tako daleč samo za ogled te vasi. Nebo se je začelo temniti že ob tretji uri in tako je postala vas še bolj obdana z božičnim vzušjem zaradi vseh luči in osvetljenih jelk. V enem dnevu se ne moraš vdeležiti vseh aktivnosti, zato sva se odločili, da to prečudovito vas obiščeva tudi naslednji dan.

Celotna izkušnja v Božičkovi vasi je bila odlična. Mislim, da bi jo moral vsak, ki ima rad Božič doživeti.

Lep božični pozdrav

Alja Cencelj

Oglejte si tudi