Odhod domov

 

V soboto sem vstal ob 9 se uredil in odpravil na zajtrk, ki nas je zelo presenetil saj je bilo zelo veliko izbire in jedi za vsakega. Kasneje smo se odpravili do trgovine da smo nakupili vode in nekaj prigrizkov za pot nazaj.

11.37 smo se dobili pred recepcijo in se odjavili, ter se peš odpravili proti letališču. Tam smo poiskali naš vhod in oddali kovčke, ter prevzeli karte. Naprej smo se odpravili proti varnostnemu pregledu, kjer smo čakali dobrih 30-45 minut, saj je bila vrsta res dolga.  Ko smo prišli čez pregled smo se sprehodili čez letališče in si ogledali nekaj  večjih trgovin, saj smo imeli še dovolj časa. Kasneje smo izvedeli da je bil let prestavljen in zato smo bili kar nekoliko vznemirjeni, vendar nas je pomirilo dejstvo da je let iz Frankfurta šele ob 20.45 in da imamo še veliko rezervnega časa. Let se je nato prestail še enkrat, ampak smo ob 16.00 brez večjih težav odleteli proti Frankfurtu, kjer smo preživeli slabe 4 ure. Tamkajšno letališče je 2. največje v Evropi in to se tudi opazi po velikosti. Imajo pa tudi sobo s konzolami, ter sobo za ogled filmov in ogromno prostora za sedenje. Ko je bila ura 20 smo se odpravili proti naši vstopni točki na letalo. Od tam nas je avtobus odpeljal do manjšega letala s 100 sedeži.

Letalo je bilo na pol polno , večino pa je bilo slovencev.

 

Ta izmenjava je bila zelo zanimiva izkušnja saj tako dolgo še nisem bil v tujini. Izmenjavo bi takoj ponovil vendar čez nekaj mesecev. Tako kot pravi stari rek ˝povsod je lepo a doma je najlepše˝, in se popolnoma strinjam z njim.

Oglejte si tudi