Kfc ali McDonald’s?

V Zaragozi smo bili v dveh znanih restavracijah s hitro prehrano: McDonald’s in KFC. KFC, katere kratica podjetja pomeni Kentucky Fried Chicken, nimamo blizu Ljubljane. Zato je bilo to zame prvič, da sem bil v tej restavraciji. Ugotovil sem, da imajo malce boljši krompir, kot v Mc’Donaldsu. V ponudbi so imeli, da si lahko brezplačno ponovno napolniš svojo pijačo, ko si prvotno spil. Sladoled mi je bil tudi všeč. Me je pa presenetilo, da mi ni bil všeč njihov znani piščanec. Bil je namreč preveč zapečen in je bil po okusu zelo pust. V restavraciji je bilo zelo temačno, vendar mogoče samo zaradi lokacije in da drugod nimajo tako.

McDonald’s je bila druga restavracija, kjer smo bili, nam tudi zelo znana… Me je pa takoj presenetilo, da imajo nove stvari, ki jih v Sloveniji še nisem videl. Probal sem enega od njihovih novih hamburgerjev, kateri je bil odličen. Zraven sem vzel krompir, kateri je povsod isti. Imeli so boljšo lokacijo, kjer si imel več prostora za sedeti. Sladoled je pa še vendarle boljši v McDonald’su.

McDolnald’s mi je bil boljši, na kar lahko samo rečem, da kljub dobrim stvarem v KFC, zaradi piščanca, ne bom več namerno šel k njim.

Meni je na koncu še zmeraj boljša hrana v klasičnih restavracijah. Vendar je pa nekajkrat zelo priročno imeti blizu kakšno znano restavracijo s hitro prehrano. V teh namreč veš, da boš skoraj zmeraj imel isto hrano, ter da ne bo kakšnega presenečenja iz kuhinje, ko si kot turist v tujini. Zelo priročno je tudi, da so te restavracije odprte cel dan.

Oglejte si tudi