ČUDOVITA ARHITEKTURA V ZARAGOZI

Zaragoza je mesto, ki slovi po bogati zgodovini in arhitekturi.

Že 3. dan smo odšli do centra mesta, kjer stoji prelepa katedrala Basilica del Pilar, ki je znana po njeni baročni arhitekturi.

Pot smo nadaljevali do parka Tio Jorge, ki je eden izmed večjih parkov v Zaragozi. Ravno na ta dan je v parku potekal festival, ki je njihov lokalni praznik. Sprehodili smo se med stojnicami, na katerih so ozaveščali ljudi o vojni v Gazi, globalnem segrevanju, nasilju v družinah in še marsikaj drugega. Na koncu parka pa smo prišli do znanega kipa vojaka, ki je bil najboljši primer patriota v Zaragozi. V parku je tudi jezero, ki ga Španci v poletju izkoristijo za ohladitev.

Ko sem že ravno pri parkih lahko še omenim park Grande José Antonio Labordeta znan kot “Glavni Park”, ki je največji park v Zaragozi. Sredi parka se sprehodiš skozi drevored in prideš do prelepe fontane.

Zraven Basilica del Pilar pa se nahaja katedrala La Seo, ki je tudi baročna
arhitektura. Slovi tudi po prečudovitih Goyevih freskah.

Ena izmed znamenitosti Zaragoze je tudi Palača Aljaferia, ki je spada med najpomembnejše islamske spomenike.

Prebivalci Zaragoze se tudi hvalijo z nakupovalnem centru Puerto Venecia, ki je 3. največji nakupovalni center v Evropi. Ko smo se sprehajali po nakupovalnem centru nas je res presenetilo število trgovin in če se ne bi držali skupaj bi se po vsej verjetnosti izgubili.

Zaragoza ponuja veliko zgodovinskih znamenitosti, ki si jih je definitivno vredno ogledati.

 

Oglejte si tudi