Finska – Jyväskylä prispevek 1

V nedeljo 4. 3. 2018 smo se na Brniku vkrcali na letalo za Zurrich iz katerega smo nato leteli v Helsinge. Iz Helsingov smo se z vlako odpeljali v Jyväskylo, kjer smo našli hostel in šli spat.

5. 3. 2018

V ponedeljek smo se ob deveti zbrali pred hostlom, kjer smo srečali fante iz Postojne. Na šoli smo morali najprej izpolniti obrazce o varnosti pri delu. Profesor Simo nas je potem pospremil po šoli ter nam razkazal prostore in odgovoril na naša vprašanja. Ob 11 smo šli v šolsko jedilnico, kjer smo si postregli z mlečnim rižem in brezalkoholnim temnim pivom (ker smo mislili da je kava si je eden od fantov notri dodal tudi mleko). Po kosilu smo se vrnili v začetno učilnico, kjer smo se razdelili v dve skupini in nadaljevali ločeno. Dobili smo uniformo ter omarico, povedali so nam urnik in zbirno mesto, potem pa so nas odpeljali nazaj pred hostel.

Preden smo se vrnili v hostel smo šli na kavo v Expresso house, ki je nekakšen finski Starbuck in na ogled okoliških restavracij, kjer smo nekaj pojedli, potem pa se ustavili še v lokalni trgovini, kjer smo si kupili nekaj osnovnih živil. Ob povratku v hostel sva s sošolko pospravile nakupljeno ter odšle v savno, kjer sva se sproščale skoraj eno uro. Ko stopim v sobo me preplavi navdušenje nad mislijo na ves mesec na praksi, kjer se bom lahko preizkusila v vožnji viličarja ter bivanju v hostelu s savno in super sobo.

Oglejte si tudi