Stik s prebivalci Zaragoze

Z vsakim dnem sem znova in znova presenečena, kako prijazni in spoštljivi so prebivalci Zaragoze. Kamorkoli gremo, nas vsi lepo pozdravijo in se nam nasmehnejo a problem nastane, ko se želijo pogovarjati z nami v njihovem jeziku, mi pa jih ne razumemo niti besede. Tu v Zaragozi redko kdo govori angleški jezik, zato je tu sporazumevanje zelo težko in velikokrat tudi nemogoče. Kar je tudi po eni strani razumljivo, saj to ni ravno turistično območje.

Nekaj dni nazaj, ko sem šla v pekarno, sem začela govoriti v angleščini, so me le čudno pogledali in mi rekli »no English«. Seveda smo se začeli vsi smejati in probali najti rešitev, na kakšen način bi se lahko med seboj razumeli. Glede na to, da jaz ne govorim španskega jezika oni pa ne angleškega, je bila ena od rešitev pantomima. Ker tudi s pantomimo ni šlo najbolje, sem uporabila prevajalnik, s katerim smo se potem nekako sporazumeli. Sem pa tudi opazila, da so nekateri Španci zelo divji vozniki, saj je bilo že nekaj primerov, ko smo se skoraj zaleteli. Ampak to je bilo res samo v redkih primerih.

V podjetjih pa je čisto drugačna zgodba. Kljub temu, da niso vešči v angleščini, se vedno trudijo da bi nam lahko vse razložili na najlažji način, včasih tudi s pantomimo, pri kateri nas tudi vedno nasmejijo. So zelo prijazni, se trudijo pogovarjati, pa tudi če je potrebno uporabiti prevajalnik. Želijo si le, da bi se počutili kar najbolj prijetno v njihovem kolektivu. Če vse skupaj povzamem, prebivalci Zaragoze so res zelo prijazni in spoštljivi ljudje in ravno zato je naše bivanje tu v Zaragozi zelo prijetno in čudovito.

 

Oglejte si tudi