Drugi dan brez mentorja

V torek so me premestili v 9. dvorano kjer je proizvodnja GLC modela, tam sem spoznal novega mentorja Daniela. Z njim in enim drugim delavcem smo šli menjati kontrolerje CAT robotov, ki vsak tehta 60 kg in stane 5800€

Po tem sva z Danielom šla na obhod po proizvodnji, da mi pokaže različne dele te proizvodnje. Najbolj zanimiva stvar, ki mi jo je pokazal so bili vozički, ki prejemajo induktivno napajanje preko navitij v tleh, tako pa imajo tudi nastavljeno njihovo pot, informacije pa prejemajo preko Wi-Fi antene, ki prejema signale od kabla, ki ima v sebi zareze, da iz njega puščajo signali.

Po tem sva šla v glavno kontrolno sobo kjer imajo pregled nad vsemi proizvodnjami, tam lahko vidijo kater kontroler ima problem in če je samo kakšna manjša napaka ali pa je resen problem. Od tam pa tudi kličejo vse popravljalce, če je kaj narobe s kontrolerji na liniji. Po najinem obisku je bil čas za malico kjer sem spozanal vse nove sodelavce in se z njimi pogovarjal o Sloveniji in o mojih izkušnjah. Takoj po malici smo dobili klic, da je nekdo aktiviral senzor za prepovedan prehod. Ko smo prišli tja smo zvedeli da je nekdo probal sam rešeti problem ne da bi poklical kvalificirano osebo, da to opravi namesto njega. Zaradi tega se je dvigalo ustavilo in čakalo na popravljalca, da preveri če je vse vredu in po potrebi ponovno kalibrira senzorje. Ko smo končali s tem so nas klicali naj preverimo ali je vse vredu z roboti, ki vijačijo vijake pri poroki saj so kontrolerji javljali, da je problem. Med pregledom nismo našli nobenega večjega problema in smo na koncu problem izbrisali iz registra saj se problem vedno pojavi ko resetirajo kontrolerje. To je bila naša zadnja naloga saj se je ura približevala koncu. Na poti dommov sem se ustavil v trgovini in si vzel nekaj hrane za zvečer. Z Žigatom sva zmenjena, da greva naslednji dan ob 10-ih v šolo, da vidiva kakšen imajo šolski sistem v Nemčiji.

-Blaž

Oglejte si tudi