Drugi dan

Dne, 5.3.2018, smo se zbrali pred hostlom ob 09.00, saj smo se tako zmenili z profesorjem, ki nas je odpeljal v srednjo šolo Tallinn Lasnamäe za mehaniko.

Na začetku so nas odpeljali v konferenčno sobo, kjer smo uredili naše papirje za izmenjavo ter spili jutranjo kavo. Pogovorili smo se o našem urniku za ta dan ter o zgodovini o njihovi šoli.

Nato smo odšli na ogled šole, kjer smo videli njihove učilnice ter moderno opremo.

Videli smo posamezne učilnice za: gradbo, avtoservisiranje, karoseristično učilnico, voovodarsko ter lesno učilnico, itd.

Pokazali so nam tudi druge učilnice, ki so bile seveda manjše. Imajo tudi stroje kot so: CNC, varilne aparate, vrtalne aparate, itd.

Delavnice so tudi opremljene z video nadzorom in modernimi stroji, s katerimi lahko učenci dobijo veliko izkušenj in prakse.

Ogled se je končal v šolski kuhinji, kjer so nam postregli z njihovo hrano. Ugotovili smo tudi da imajo radi zelenjavo z sladkorjem.

Zahvalili smo se vsem, ki so nas gostili ter se poslovili od njih. Nato so nas odpeljali na naše delovno mesto.

Ko smo prispeli, nas je šef servisa že pričakoval. Pogovorili smo se o delovnem urniku ter poti od hostla do delovnega mesta. Nato smo se zahvalili za njegov čas ter se poslovili. Potem smo odšli domov.

Oglejte si tudi