Lego land doživetje

Prvo soboto od začetka izmenjave sva z sošolcem odpotovala v Lego land v Billund. Mesto je zano, kot začeten prostor proizvajanje zelo popularnih sestavnih kock, ki jih izdeluje podjetje Lego od leta 1949. Leta 1968 pa so za ljubitelje Lego kock odprli prvi Legoland, v mestu Billund. Moja pot se je začela z kolesarjenjem na železniško postajo v Herningu. Z vlakom sem potoval proti Mestu Give, kjer sem se presedel na avtobus, ki me je zapeljal v mesto Billund. V Lego land sem vstopil, ob desetih dopoldne in začel z ogledovanjem prečudovitih skulptur. Ogled sem začel na Mini Land, kjer so sestavljene pomanjšane različice mest iz vseh vrst držav tako v Evropi kot po svetu. Zelo se mi je zdelo zanimivo, da so mesta imele delujoče vlake, ladje, letala in ostala vozila. Videl sem tudi kako se ladja dvigne iz enega nivoja vode na drug nivo s pomočjo zapornic. Občudoval sem vsako zgradbo, ki je bila sestavljena iz lego kock, ker si je treba vzeti vzelo veliko časa in načrtovanja za vsak projekt.

Na vsake toliko časa, je nad nami vzletelo letalo, saj je bilo letališče blizu. Med hojo po parku sta tudi vzletela  dva vojaška letala na raketni pogon. Bila sta zelo glasna in je bilo potrebno zatisniti ušesa. Med ogledovanjem sem tudi preizkusil tudi malo bolj adrenalinski del parka. Najprej sem šel na Lego Top, ki je 36m visoka razgledna točka in se vidi čez celoten park. Potem pa še na vlakce smrti, vodne atrakcije in tudi bolj tehnološko podprte atrakcije. Šel sem tudi v zakleto hišo, kjer se bi kmalu izgubil v sobi  polno ogledal. Proti koncu pa sem bil v Atlantisu. Tam sem videl raznovrstne morske živali. Ogledal sem si tudi film v 4D, kjer poleg, da nosiš posebna očala, te se pošpricajo z vodo. Preden pa sem zapustil Legoland v poznih popoldanskih urah, pa sem si kupil spominska darila.

Ko sem zapustil Legoland sem šel nekaj pojest, preostali čas pa sem si ogledoval mesto. Tam je tudi lego Hause, kjer lahko prideš na vrh stavbe ne da bi vstopil vanjo. Drugače pa ni ravno veliko stvari, ki bi jih lahko videl v mestu. Imajo tudi Vodni park, vendar ni bilo časa ga obiskati. Ob osmih zvečer sem šel na avtobus, ki me je peljal na železniško postajo v Give in nato z vlakom do Herninga ter še vožnja s kolesom domov.

 

Oglejte si tudi