69cm snega


V soboto, 16. marca 2024, smo se odločili, da bomo obiskali jamske poslikave iz prazgodovine, po predlogu naših sodelavcev v firmi. Okoli 13.00 ure smo se odpravili na pot z avtomobilom, ki je bila dolga 47 kilometrov. Na žalost smo morali na koncu nadaljevati peš, saj naprej z avtomobilom ni bilo mogoče zaradi prevelike količine snega na cesti. Prehoditi smo morali še 3 kilometre po snegu, kar je bilo izjemno naporno, saj smo se udirali v 69-centimetrski sneg.

Po treh kilometrih hoje smo spoznali, da ne bomo uspeli doseči jamskih poslikav, saj je bil dostop do njih mogoč le s čolnom po jezeru, ki pa je bilo zamrznjeno. Namesto tega smo se odločili obiskati nekaj hišic ob jezeru, da si malo odpočijemo in razgledamo okolico. Ob prihodu v eno od hišic smo bili prijetno presenečeni, saj je bil razgled osupljiv – okoli nas je bilo zaledenelo jezero in prekrasno mahovje.

Po ogledu hišice in okolice smo se vrnili nazaj do avtomobila in se odpravili nazaj v hotel. Zelo smo se veselili prihoda v toplo sobo, saj smo bili premočeni in prezebli do kosti. Kljub izčrpanosti smo zelo uživali v doživetju in se odločili, da se naslednjič bolje pripravimo na podobne pogoje.

Oglejte si tudi